De afgelopen week zijn er KPN hackers bezig geweest. Ze hebben aangetoond dat het mogelijk was om door te dringen tot de kernapplicaties van KPN. Op zich zal dit vaker gebeuren. Alleen komen wij het dan niet te weten. Het verliezen van persoonsgegevens is pas een probleem wanneer dit naar buiten komt.

Dergelijke externe factoren zijn moeilijk beïnvloedbaar. Maar ze schaden het imago en de kwaliteit van het bedrijf. Met Privacy by Design worden dergelijke risico van te voren geanalyseerd. Welke stappen worden ondernomen igv een hackers aanval. Het is misschien niet een oplossing om hackers te voorkomen maar het is wel een manier om er mee om te gaan. Uiteindelijk is internet veiligheid een gezamenlijk probleem.

Schending van Privacy wordt gezien als een externe kostenpost of een negatieve externe factor. Op het moment dat Privacy een kernonderdeel wordt van de applicatie dan wordt het een interne factor en zal de organisatie anders tegen Privacy aankijken. Externe kosten zijn kosten gemaakt binnen één entiteit maar worden vaak veroorzaakt door een andere entiteit.

Lees andere artikelen om meer te weten te komen.