Op 28 Januari 2013 was het de ‘Dag van de gegevensbescherming’. Een Europees initiatief om mensen meer bewust te maken van de wet en regelgeving van persoonsgegevens.

Het wordt steeds gemakkelijker om wereldwijd snel gegevens uit te wisselen. Persoonsgegevens zoals e-mail, foto’s en elektronische agenda’s kunnen in het Verenigd Koninkrijk worden aangemaakt met software van een Duitse server, worden verwerkt in India, opgeslagen in Polen en door een Italiaan worden gebruikt in Spanje.. Door deze snelle groei van de wereldwijde informatiestromen wordt het moeilijker het recht op bescherming van persoonsgegevens te garanderen. Iedereen heeft te maken met gegevensbescherming, bijvoorbeeld met de grensoverschrijdende aspecten ervan, op het werk, bij de contacten met de overheid, bij het kopen van goederen of diensten, op reis of bij het surfen op internet. Vandaag, op de Dag van de gegevensbescherming, slaan de Raad van Europa en de Europese Commissie de handen ineen om het fundamentele recht op gegevensbescherming te bevorderen. Bron: EU

Maar wist u dit? Was dit bekend gemaakt door de overheid. Ik hoorde ervan nadat ik gebeld werd door de EU met een Enquete. De vraagstelling was ‘Bent u bekend met de volgende Europese campagnes;’. vervolgens werden er tientallen campagnes opgenoemd.

Van alle campagnes herkende ik 90% niet. Ik kende ze helaas niet. Het geld van Europese campagnes wordt blijkbaar niet in Nederland besteed. Een van de campagnes ging over de ‘dag van de gegevensbescherming’. Vandaar dit bericht; hoe een koe een haas vangt.

Nu is het ook niet zo gek dat ik er niets over gehoord heb. Door, op Google, te zoeken op ‘dag van de gegevensbescherming’ vond ik slecht een paar links. Maar geen een van de overheid, geen link via de telegraaf of nu.nl nog via de websites van de rijksoverheid.

Zo’n belangrijk onderwerp, met een eigen dag, waarover helemaal niet is gecommuniceerd. Hoe kunnen we deze dag erkennen? Was u bekend met deze dag?

10stappensolo

Hergebruik van informatie van deze website, zonder overleg met Mediascope, is niet toegestaan. 

10 Stappen is een idee en uitwerking van Mediascope.  

10 stappen naar Privacy is een onderdeel van de privacy strategieën die door Mediascope worden beschreven  en uitgewerkt. 

De privacy disclaimer en algemene voorwaarden zijn dan ook van Mediascope.

This site is designed and developed by Mediascope