Het afgelopen jaar ben ik veel in het ziekenhuis geweest voor allerlei kwaaltjes. Ik mocht naar ziekenhuis Slotervaart, het UMC en bijvoorbeeld ’t Gooi in Hilversum. Daarnaast ontving ik enkele facturen van gezondheidsinstanties. Het viel me op dat iedere keer weer mijn identificatienummer werd geregistreerd, in de ziekenhuizen, op het briefpapier, de ziekenhuispasjes, overal kom ik mijn BSN-nummer tegen.

Maar is dit wel nodig? Is het wel nodig dat mijn BSN-nummer gedrukt staat op mijn ponskaartje? Ik kan me voorstellen dat dit fijn is voor de organisaties maar is dit ook gewenst door de gebruiker?

Misschien denkt de gebruiker dat het anders kan. Immers als het ziekenhuis mijn BSN-nummer heeft waarom moet dat dan gedrukt worden op mijn ponskaart. Is een ziekenhuisID-nummer niet voldoende?

Is dit maatschappelijk verantwoord communiceren? Heb je een mening over dit onderwerp, laat dan een reactie acht.